Erik Selins nya investering

Finansmannen och fastighetsinvesteraren Erik Selin har under juli köpt drygt 3,4 miljoner aktier i Hoist Finance.

Det framgår ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering.

Posten motsvarar 3,8 procent av kapital och röster och den är med rådande kurs värd cirka 195 miljoner kronor. Erik Selin var i och med intåget kredithanteringsbolagets sjätte största ägare i slutet av juli, efter bland andra EQT och Carve Capital, enligt Holdings sammanställning.

Hoist Finance presenterade sin rapport för det andra kvartalet 30 juli varefter aktien steg nästan 16 procent. Den har fortsatt upp ytterligare ett par procent efter det.

Erik Selin är storägare i Balder med drygt 36 procent av aktierna, ett innehav värt cirka 22 miljarder kronor. Han äger en större post i fastighetsbolaget Sagax och därutöver aktier i en lång rad Stockholmsnoterade bolag, däribland nischbankerna TF Bank, Resurs och Collector (där Balder är största ägare med 44 procent av aktierna) samt kredithanteraren Intrum.

Hoist är Erik Selins värdemässigt femte största innehav i portföljen med aktier i totalt 35 svenska bolag, enligt sammanställningen i Holdings.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här