Estniska åklagarens utredning av Swedbank läggs ned

Swedbanks estniska bankfilial, Swedbank AS, har fått information om att den utredning som bedrivits av den särskilda ekobrottsutredaren vid rikspolisen i Estland visar att något brott inte har begåtts och att utredningen därför läggs ned.
BIld på en Swedbank-logga.
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Det enligt ett pressmeddelande.

Utredningen som rörde åren 2014 till 2016 granskade om det förekommit penningtvätt inom Swedbank AS. Utredningen inleddes efter det att den estniska finansinspektionen i november 2019 överlämnade en del av sin utredning kring Swedbank AS till den estniska åklagarmyndigheten. Swedbank AS har samarbetat fullt ut med myndigheten.

”Med beskedet från åklagaren i Estland kan vi lägga ännu en utredning kring historiska tillkortakommanden bakom oss”, säger Tomas Hedberg, chef för special task force och vice VD i Swedbank.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets