Europaterminer kring nollan

Stockholmsbörsen väntas inleda fredagens handel kring nollan. Terminerna för de ledande Europabörserna pekar på inledande oförändrade kurser till marginellt lägre.

”Investerarnas optimism för kommande kvartal gav stöd till USA-börserna på torsdagen med S&P 500 uppe på ny rekordnivå medan Stockholmsbörsen hade helgstängt för firande av Kristi himmelsfärd. En svag amerikansk tillväxtsiffra för det första kvartalet oroade inte aktiemarknaden och sett till VIX-index är riskaptiten robust och investerarna orädda”, skriver IG i ett morgonbrev på fredagen.

På rekommendationsnfronten har Goldman Sachs tagit bort Elekta-aktien från den så kallade conviction buy-listan.

Fastighetsbolaget Balder avyttrar hela sitt bestånd i Finspång för 460 miljoner kronor. Köpare är Amasten som delvis betalar med egna aktier.

Volkswagen föreslår att Scania inte lämnar någon utdelning för 2013.

Ett antal mindre bolag har rapporterat på fredagsmorgonen. Jordbruksbolaget Trigon Agri ökade förlusten och tappade intäkter i det första kvartalet. Shelton ökade vinst och intäkter i kvartalet. Rusforest försämrade sitt resultat.

Den ryska mobiloperatören Megafon, som TeliaSonera är storägare i, rapporterade under gårdagen. Oibda-resultatet ökade marginellt räknat i årstakt och utsikterna för 2014 upprepades. Megafon meddelade också att bolaget överväger att gå över till halvårsvisa utdelningar.

Ett av Karolinska Developments portföljbolag, det till 69 procent ägda Dilaforette, meddelade att sevuparin mot malaria inte uppnådde det primära effektmåttet i en fas I/II-studie.

I eftermiddag presenteras amerikansk makrostatistik. Det handlar om siffror vad gäller konsumentförtroende i Michigan, Chicagos inköpschefsindex samt privatkonsumtion och inkomster.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour
Annons från Moberg Pharma