Europaterminer kring nollan

Stockholmsbörsen väntas inleda handeln sökandes efter riktning.

Detta enligt indikationer från de tre ledande Europaterminerna i Paris, Frankfurt och London som cirka en halvtimme innan börsens öppning ligger på -0,0 till -0,1 procent. De amerikanska terminerna handlas samtidigt på +0,0 till +0,1 procent.

Wall Street stängde på plussidan på torsdagen, lett av uppgångar för småbolag och momentumaktier inom bioteknik och IT. Efter Stockholmsbörsens stängning rörde sig de tre börserna nedåt med knappa 0,1 procent, vilket innebär att handlarna var mest positiva under den inledande handeln.

I Asien har de flesta börserna stigit under fredagen, undantaget Thailand vars kurser pressas av militärkuppen i landet.

Ukraina närmar sig presidentval på söndag, och det är även då resultatet av omröstningarna till Europaparlamentsvalet publiceras.

”Med fler populistiska medlemmar kommer nästa Europaparlament sannolikt att styras av en stor koalition som syftar till att omintetgöra dem. I detta liknar Europaparlamentet de flesta av sina nationella motsvarigheter i Europa”, uppger Jacob Funk Kirkegaard vid Peterson Institute i en kommentar, enligt CNBC.

Ett nytt bolag kan komma att ta plats på Nasdaq OMX Stockholm, för i morse bekräftade Com Hem att bolaget vill noteras där. Emissionslikviden i Com Hems erbjudande är 5,5 miljarder kronor.

Active Biotech och samarbetspartnern Teva meddelar att det europeiska läkemedelsverkets, EMA, rådgivande utskott CHMP bekräftar sin rekommendation att inte godkänna laquinimod i EU.

Africa Oil har påträffat en vattenbärande reservoar i Shimela-1, och endast mindre gasfynd. Vd Keith Hill uttrycker besvikelse över borrningen.

Inom samma sektor har Lundin Petroleum nu startat utvärderingsborrning 7120/1-4s i PL492. Man ska utvärdera kolvätepotentialen för fyndigheten Gohta.

Ekot uppger att Ericssons agent erkänner att han betalat ut mutor på direkt order från bolaget. Hela affären handlar om Ericssons försäljning av radarsystemet Erieye till den grekiska staten.

CDON kommer att lansera det första pilottestet av sin egenutvecklade betaltjänst Qliro i juni. Pilottestet omfattar fakturabetalning samt delbetalning för Members.coms svenska kunder.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets