Evergrande pausar försäljning av andel i fastighetsserviceenhet

Kinesiska skuldtyngda fastighetsutvecklaren Evergrande har fått pausa andelsförsäljningen i sin fastighetsserviceenhet, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.
Evergrande
Evergrandes huvudkontor.Foto: AP Photo/Ng Han Guan/TT

Bakgrunden är att Evergrande ännu inte har fått ett grönt ljus av den lokala regeringen i Guangdong som överser bolagets omstrukturering.

Evergrande siktade på att sälja 51 procent i Evergrande Property Services till Hopson Development för cirka 2,6 miljarder dollar. Det hade inbringat välbehövliga pengar till Evergrande vars totala skulder uppgår till 300 miljarder dollar.

Det har tidigare funnits oro på marknaden över vilka följdeffekter som en Evergrande-kollaps skulle kunna ha på Kinas realekonomi.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets