Ex-miljardär dömd för insiderbrott

Eike Batista, en gång Brasiliens rikaste person, har dömts till böter på 536 miljoner real (1,3 miljarder kronor) för insideraffärer.

Batista sitter redan i husarrest efter att ha överklagat en dom i fjol, då han dömdes till 30 års fängelse för att ha betalat motsvarande över 100 miljoner kronor i mutor till Rio de Janeiros tidigare guvernör Sérgio Cabral i utbyte mot lukrativa kontrakt.

62-åringen var så sent som 2012 en av världens rikaste personer efter att framgångsrikt ha investerat i olje- och gruvindustrin, men den dåvarande miljardären förlorade sitt imperium i spåren av prisras på råvarumarknader.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.