Facebook lyfter på stark rapport

Det sociala nätverket Facebook levererade resultat och omsättning som var bättre än väntat i tredje kvartalet 2019 samt en stadig tillväxt av antalet användare.

Facebooks resultat per aktie blev 2:12 dollar för det tredje kvartalet. Analytikernas förväntningar var ett resultat på 1:91 dollar per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos.

Omsättningen summerades till 17,7 miljarder dollar. Väntat var en omsättning på 17,3 miljarder dollar, enligt Bloombergs prognossammanställning.

I slutet av kvartalet hade Facebook 2,45 miljarder användare på månadsbasis, en ökning på 8 procent från motsvarande period ett år tidigare. Cirka 2,8 miljarder personer använder också någon av tjänsterna Facebook, Messenger, Whatsapp eller Instagram minst en gång i månaden, enligt bolaget.

Aktien steg över 4 procent i onsdagens efterhandel.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.