FAM, Almi Invest och flera tunga näringslivsprofiler går in i teknikbolaget Greeniron 

Wallenbergägda investmentbolaget FAM, statliga Almi Invest och flera tunga profiler i näringslivet går in med 100 miljoner kronor i kapital i teknikbolaget Greeniron. Det rapporterar Dagens industri, Di.
Carl-Henric Svanberg, styrelseordförande för Volvo.
Carl-Henric Svanberg, styrelseordförande för Volvo. Foto: Henrik Montgomery / TT
Målsättningen är att bolaget skall nå ett genombrott för sin patenterade teknik att producera fossilfritt järn och stål från restprodukter och avfall från bland annat stålverk.

FAM investerar totalt 50 miljoner kronor i teknikbolaget. Almi Invest investerar 17 miljoner kronor via sin riskkapitalfond GreenTech. Andra tunga profiler som uppges investera är Carl-Henric Svanberg, Bert Nordberg och Hans Stråberg.

Nästa steg för Greeniron är att bygga en fullskalig anläggning där tekniken kan valideras i stor skala. Målet är att den första ugnen skall vara i drift 2023.

”Intresset för vår teknik är redan extremt stort, men alla vill först se en fungerande anläggning. Vi kommer nu att inleda processen för att välja plats. Det kan exempelvis vara intill ett stålverk här i Sverige”, säger Greenirons VD Edward Murray.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets