Familjen Hamrin med stiftelse ökar till över 15 procent i Balco

Carl-Olof och Jenz Hamrins Stiftelse har köpt flera aktier i balkongbolaget Balco och tillsammans med andra ägare kopplade till familjen Hamrin, däribland investeringsbolaget Herenco, har innehavet ökat till nästan 3,4 miljoner aktier, motsvarande 15,8 procent av aktierna i Balco.
Familjen Hamrin med stiftelse ökar till över 15 procent i Balco - balco-700_binary_6949151.jpg

Det framgår av ett flaggningsmeddelande som skickades ut på tisdagskvällen.

Carl-Olof och Jenz Hamrins Stiftelse ägde nästan 2,7 miljoner aktier, eller 12,4 procent i slutet av mars, enligt ägardatatjänsten Holdings. Stiftelsen var redan då näst största ägare efter riskkapitalbolaget Segulah som i slutet hade en ägarandel om nästan 21 procent.

Herenco ägde i början av april 100.000 aktier i Balco, motsvarande 0,5 procent.

Jönköpingsbaserade Herenco beskriver sig själv som “ett oberoende och familjedrivet ägarbolag som genom omsorgsfulla förvärv skapar, utvecklar och förädlar företag och varumärken”. Herenco kontrolleras av familjen Hamrin som även är ursprunget till Carl-Olof och Jenz Hamrins Stiftelse.

I flaggningsmeddelandet på tisdagskvällen anges Carl-Olof och Jenz Hamrins Stiftelse, Herenco Holding, Carl-Mikael Lindholm, Lovisa Hamrin som innehavare av det innehav som numera motsvarar över 15 procent av aktierna i Balco.

Balco steg med nästan 4 procent på tisdagen efter bolagets rapport för det första kvartalet. Aktien har gått upp med drygt 32 procent sedan årsskiftet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.