Färre antal företagskonkurser

Antalet företagskonkurser i Sverige sjönk med 8 procent i april jämfört med motsvarande månad året innan, enligt månadsstatistik från affärs- och kreditupplysningsföretaget UC.

Antalet konkurser under månaden uppgick till 530 stycken.

Konkurserna inom svenskt näringsliv fortsätter att minska i rask takt, enligt UC. Konkurserna under perioden januari till april ligger på sin lägsta nivå sedan 2008.

”Det är mycket glädjande att antalet konkurser nu befinner sig på sin lägsta nivå sedan 2008. Trenden med sjunkande konkurstal är ett bevis på att den svenska konjunkturen håller på att återhämta sig. Även om återhämtningen är bräcklig så verkar den stärka företagens ekonomiska ställning så pass att allt fler lyckas fortleva”, säger Fredrik Polland på UC.

Hittills i år har totalt 2.018 företag gått i konkurs, vilket är en minskning med 10 procent jämfört med samma period under 2014.

De största minskningarna har skett inom Partihandel, Byggindustri och Fastighetsverksamhet. De flesta större branscherna uppvisar nu färre konkurser med undantag för Information och kommunikation, Handel med motorfordon, Restaurang och hotell samt Transport, uppger UC.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.