Fastigheter toppar noteringarna 2019

Det är många fastighetsbolag i topp när årets bästa nykomlingar på Stockholmsbörsen listas, visar Affärsvärldens sammanställning.
Fastigheter toppar noteringarna 2019 - borsens-noteringar_binary_6981791.jpg

När 2019 går mot sitt slut går det att konstatera att fastighetsboomen på börsen även gäller nykomlingarna på Stockholmsbörsen. Av de 16 nya bolagen – varav sju är listbytare och två avknoppningar – är tre av fyra stora kursvinnare fastighetsbolag.

Räknat från teckningskurs är K2A Fastigheter vinnare med en uppgång på drygt 90 procent, tvåa är årets stora notering, EQT, med en uppgång på 64 procent och på tredje plats är kampen hård mellan K-fastigheter och John Mattson – båda fastighetsbolag.

Räknas istället utvecklingen sedan öppning första handelsdagen toppar K2A med 80 procent före avknoppade Nent och EQT, som båda stigit knappt 40 procent.

Årets sänke bland nykomlingarna är inte överraskande ett spelbolag – Gaming Innovation Group – som är ned drygt 60 procent både på teckningskurs och sedan öppningskurs vid noteringen i slutet av mars.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.