Fastighetsägarna: ”Motbudet är ett hot mot hyresrättens framtid”

Fastighetsägarna Stockholm krävde en chockhöjning med 9,5%. Men nu slår Hyresgästföreningen tillbaka och lägger ett motbud på 2,4%, skriver Hem & hyra.
Fastighetsägarna: ”Motbudet är ett hot mot hyresrättens framtid” - Fastighetsägarna Nathalie Brard
Nathalie Brard, Fastighetsägarna Stockholm

”Det gör ont att lägga ett motbud på 2,4% men utifrån kostnadsökningarna så hamnar vi där”, säger Kristoffer Burstedt, Hyresgästföreningen region Stockholm.

Hem & hyra har tidigare skrivit om att hyresvärdar i landet krävt höjningar på cirka 10%. Det har varit tyst från Hyresgästföreningens sida, ända till nu.

Kristoffer Burstedt pekar även på trepartsöverenskommelsen och att man vill vi se lägre hyror för de med kallhyra och de som har presumtionshyror. Han lyfter också fram att en höjning med 2,4% skulle vara den högsta höjningen i Stockholm stad på tio år.

Fastighetsägarna Stockholm svarar med besked.

”Hyresgästföreningen verkar inte fullt ut ha insett vad som händer i ekonomin just nu. I en värld där kostnaderna för att förvalta hyresfastigheter stiger med 20-25% eller mer, skulle Hyresgästföreningens motbud, om det blev verklighet, utgöra ett stort hot mot hyresrättens framtid”, skriver Nathalie Brard, Chef Fastighetsmarknad på Fastighetsägarna Stockholm, till Hem & Hyra.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.