Fastighetsbolaget Arlandastad siktar på börsnotering i höst

Fastighetsbolaget Arlandastad Group siktar på en börsnotering i höst. Bolaget höll på onsdagen bolagsstämma som beslutade att byta namn från Arlandastad Holding till Arlandastad Group. Maria Rankka och Sunniva Fallan Röd valdes till nya styrelseledamöter. Peter Wågström, som tidigare varit vd för byggbolaget NCC, tillträder som ny styrelseordförande.
Peter Wågström och Per Taube, Arlandastad
Peter Wågström och Per Taube. Foto: Arlandastad
”Den utökade styrelsen, nya ordföranden och namnbytet till Arlandastad Group ska ses som ett led i noteringsprocessen”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.”Vi kan erbjuda marknaden en annan typ av fastighetsrelaterad aktie än vad som kanske finns i dag. Det finns bostadsbolag med huvudfokus att utveckla bostäder, men på den kommersiella sidan är den inriktningen inte lika tydlig. Vi har ett fint förvaltningsbestånd och som vi kommer utveckla över tid med förädling”, säger Peter Wågström till Dagens Industri.

Arlandastad förfogar över 240 hektar mark strax söder om Arlanda flygplats där bolaget utvecklar och förvaltar kommersiella fastigheter.

Arlandstad grundades 2007 av miljardären Per Taube som nu släpper ordförandeposten. Bolaget siktar på en notering på First North efter sommaren, skriver tidningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco