Fastighetsbyrån: Bomarknaden kyls ned

Fastighetsbyråns senaste mäklarpanel visar att bostadsmarknaden förväntas bli något svalare under sommaren, även om det fortfarande råder högtryck.

Under sommaren sjunker både utbud och efterfrågan på bostadsmarknaden. Det bedöms fortfarande vara fördel för säljarna och mäklarna tror på stillastående eller något stigande priser under semesterperioden

I den senaste mäklarpanelen ligger snittet bland mäklarna på 6,8 på frågan ”för vilka är bostadsmarknaden mest fördelaktig just nu”, där värdet 0 är köparna och 10 är säljarna. Vid närmast föregående enkätförfrågan, i april, uppgick värdet till 7,89.

”Innan Finansinspektionen meddelade att det inte blir amorteringskrav från första augusti hade vi en extremt hög efterfrågan, framförallt i Stockholm och Göteborg. Nu har marknaden svalnat något och vi ser inte samma stress att göra affärer längre. Dock är det fortfarande säljarnas marknad över hela Sverige och de flesta av våra mäklare tror på hög efterfrågan hela sommaren”, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån, i en skriftlig kommentar.

Den senaste mäklarpanelen genomfördes under perioden 17-23 juni och totalt 433 personer medverkade i enkäten.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Moberg Pharma
Annons från VECKANS FÖRETAG