Fed-signaler gav rekord på Wall Street

De ledande amerikanska börserna slog rekord på onsdagen.

S&P|500 passerade 3|000-strecket för första gången och även Nasdaq och Dow Jones industriindex gick över tidigare toppnivåer.

Detta efter duvaktiga yttranden från centralbankschefen Jerome Powell, som tolkas som att Federal Reserve är beredd att sänka räntan.

Enligt Fedchefen, som var kallad till representanthusets finansutskott under onsdagen, finns det trots flera styrketecken anledning att oroa sig för ekonomin och pekar bland annat på det spända handelsläget och tecken på att tillväxten försvagats globalt. Inflationen är också lägre än väntat och centralbanken är redo att vidta nödvändiga åtgärder om ekonomin kräver det, enligt Powell.

Efter rekordtopparna sjönk börserna tillbaka, men stängde alla på plus. S&P|500 gick upp 0,5 procent, medan Dow Jones steg 0,3 procent och Nasdaqs kompositindex lyfte 0,8 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här