Federala agenter anklagas för att ha stulit bitcoins

Två federala agenter i USA som jobbade för Drug Enforcement Administration respektive Secret Service har tvingats lämna sina poster efter att ha åtalats för penningtvätt och bedrägeri. Det skriver New York Times.

Enligt uppgifterna ska de två anklagade, Carl Mark Force IV och Shaun Bridges, i samband med deras utredning av den svarta marknaden Silk Road ha försökt att dra nytta av den för egen vinning.

Bland annat ska Force själv ha stulit och omvandlat en stor del av den beslagtagna virtuella valutan bitcoin till sitt personliga bruk. Även Bridges som beskrivs som en dataexpert ska ha förflyttat över bitcoins till ett värde av 800.000 dollar till ett personligt konto, enligt åklagare.

Silk Road var en ökänd marknadsplats där köpare och säljare kunde handla i allt från droger till beställningsmord. Personen som var ansvarig för att ha drivit marknaden, Ross Ulbricht, har fängslats samtidigt som de amerikanska myndigheterna har valt att auktionera ut de 144.336 bitcoins som beslagtogs.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.