Ferrari-aktien backar efter rapport

Den italienska sportbilstillverkaren Ferrari föll i Milano på fredagen sedan bolaget inte höjt sina helårsutsikter trots ett starkt resultat i det andra kvartalet, skriver Reuters.

Enligt Ferrari kommer det högre intervallet av den tidigare prognosen att nås, vilket inte ansågs tillräckligt bra av marknaden.

Ebitda-prognosen för 2019 ligger i intervallet 1,2 till 1,3 miljarder euro och försäljningen väntas stiga över 3 procent till 3,5 miljarder euro.

I det andra kvartalet steg intäkterna med 8,7 procent till följd av en bra efterfrågan på sportbiltillverkarens Portofino- och 812 superfast-modeller.

Som mest handlades Ferrari-aktien ned 7 procent i Milano på fredagen men vid 13-tiden svensk tid hade kursfallet dämpats till drygt 5 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här