Ferronordic köper återförsäljare i USA för 95 miljoner dollar

Tunga fordonsåterförsäljaren Ferronordic tar klivet in på den amerikanska marknaden genom att köpa Rudd Equipment Company, som är en av de största återförsäljarna av Volvo CE i USA.
Ferronordic

Köpeskillingen är 95 miljoner dollar, motsvarande 5,8 gånger justerat resultat före skatt för fjolåret.

”Detta är en transaktion som förändrar Ferronordic som koncern. Vi har letat efter geografiska expansionsmöjligheter i olika regioner, främst på utvecklade marknader. USA är världens näst största marknad för anläggningsutrustning med omfattande investeringsprogram för infrastruktur som sannolikt kommer att understödja stark efterfrågan framöver”, uppger VD Lars Corneliusson i en kommentar.

Rudd, som har verksamhet i delar av nio delstater, hade en omsättning på 308,3 miljoner dollar och ett justerat rörelseresultat på 16,5 miljoner dollar under 2022. Samtidigt var vinsten före skatt 16,4 miljoner dollar.

Under årets åtta första månader var omsättningen 180,7 miljoner dollar, rörelseresultatet 13,3 miljoner och resultatet före skatt 12,7 miljoner.

Ferronordic förvärvar även två fastigheter som Rudd hyr för 10 miljoner dollar.

I och med förvärvet går Ferronordic från att ha en nettokassa till nettoskuld.

Företaget håller en telefonkonferens med anledning av förvärvet klockan 10 idag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets