Ferronordic ser ytterligare återhämtning på marknaden

Ferronordic bedömer att marknaden under återstoden av 2019 och 2020 fortsätter att återhämta sig i ungefär samma takt som tidigare under innevarande år. Potential för ytterligare tillväxt finns om genomförandet av de så kallade Nationella Projekten sätter fart. Det framgår av delårsrapporten.
Ferronordic ser ytterligare återhämtning på marknaden - ferronordic-700_binary_6976047.jpg

Ferronordic, återförsäljare av anläggningsmaskiner, redovisar ett resultat efter skatt på 74 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (61). Resultatet per stamaktie uppgick till 5:09 kronor (4:17).

 

Under det tredje kvartalet steg Ferronordics nettoomsättning 22 procent till 964 miljoner kronor. I lokal valuta var ökningen 12 procent.

”Marknaden för våra huvudsakliga produktgrupper i Ryssland växte med cirka 5 procent och vi såg fortsatt tillväxt inom både maskin- och eftermarknadsförsäljningen. Samtidigt gav satsningarna inom contracting services resultat, då övriga intäkter (främst contracting services) växte med hela 224 procent”, skriver vd Lars Corneliusson.

Tillväxten inom contracting services hade positiv inverkan på både lönsamheten och resultatet och rörelsemarginalen ökade med 1,1 procentenheter till 11,3 procent. Rörelseresultatet förbättrades med 36 procent till 109 miljoner kronor.

”Både rörelseresultatet och nettoresultatet var de högsta hittills för ett enskilt kvartal”, konstaterar vd:n.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG