FI ska ha tätare uppföljning av Collector

Nischbanken Collectors nuvarande styrelseordförande samt tillträdande ordförande har idag varit på möte hos Finansinspektionen.

Myndigheten kommer att ha en tätare uppföljning av banken och ska närmast ta ställning till bankens planerade åtgärder för att återställa kapitalet, skriver Finansinspektionen i ett pressmeddelande.

Vid mötet fick Collectors företrädare redogöra mer i detalj vad som orsakade den kreditförlustreservering på 800 miljoner kronor som framkom vid bokslutet.

“FI kommer att återkomma till vilka övriga tillsynsaktiviteter som blir aktuella i förhållande till banken med anledning av den uppkomna situationen”, framgår det vidare.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här