Filo meddelar borresultat från Filo Del Sol

Det kanadensiska gruvbolaget Filo rapporterar borresultat från två hål vid Aurora- och Filo-zonerna vid den planerade koppargruvan Filo del Sol i San Juan, Argentina.
Filo Mining
Foto: Filo Mining

Det handlar om borrhålen FSDH072 i Aurora-zonen som borrats till 1 228 meters djup och borrhålet FSDH080 i Filo-zonen som borrats till 1 226 meters djup. För det förstnämnda hålet rapporteras kopparhalt på 0,83 procent och för det sistnämnda hålet rapporteras 0,67 procent, enligt ett pressmeddelande.

”Borrhålen som presenteras här är drygt 1 km från varandra, vilket både visar på storleken på Filo del Sol-fyndigheten och den enorma mängden utrymme vi har kvar att utforska. Det närmaste borrhålet till FSDH080 är 350 meter bort med mängder av mark med hög potential att borra i området som omger den”, kommenterar VD Jamie Beck.

Pareto skriver i en snabbkommentar att det första borrhålet var sämre än förväntat samtidigt som det andra hålet var bättre än förväntat. Pareto ser sammantaget resultaten som positiva då det visar att det finns utrymme att växa. Analyshuset har köpråd med riktkurs 290 kronor för aktien.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.