Finansinspektionen och Riksgälden vill se högre böter för säkerhetsbrott

Finansinspektionen och Riksgälden vill ha högre böter för säkerhetsbrott, exempelvis spionage, sabotage och terroristbrott, inom banker och finansiella bolag än de som föreslås av en regeringsinitierad granskning.
Hacker

Det rapporterar Bloomberg News. 

Förslaget från granskningen är att böterna för säkerhetsbrott hamnar i intervallet 5 000 kronor till 10 miljoner kronor. Finansinspektionen anser att de högsta böterna på 10 miljoner kronor är ett för lågt belopp med tanke på storleken på de finansiella bolagen som omfattas. 
Riksgälden vill också att högre böter ska kunna utfärdas.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.