Finansinspektionen planerar att höja kontracykliska buffertvärdet

Finansinspektionen avser att höja det kontracykliska buffertvärdet till 1% under det tredje kvartalet. Beslut i frågan fattas formellt av FI:s styrelse den 28 september.
Erik Thedéen, generaldirektör för Finansinspektionen.
Erik Thedéen, generaldirektör för Finansinspektionen. Foto: Emma-Sofia Olsson / SvD / TT
”Det är läge att dra tillbaka våra krisåtgärder. Vi ser att den ekonomiska återhämtningen fortsätter, samtidigt som risktagandet i det finansiella systemet är högt. Det är därför naturligt att vi nu börjar bygga upp motståndskraften i bankerna inför framtida utmaningar genom att höja den kontracykliska bufferten”, säger FI:s generaldirektör Erik Thedéen i ett pressmeddelande.

FI sänkte det kontracykliska buffertvärdet till 0% i mars 2020 på grund av den ekonomiska säkerheten i samband med pandemins utbrott.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets