Finansmannen Bengt Ågerup försätts i personlig konkurs

Finansmannen Bengt Ågerup har gått med på Skatteverkets krav på att han försätts i personlig konkurs. Skatteverket krävde att han skulle försättas i personlig konkurs eftersom han inte kan betala skatteskulderna som uppgår till drygt 1,6 miljarder kronor. Det rapporterar Expressen.
Finansmannen Bengt Ågerup försätts i personlig konkurs - skatteverket-900
Foto: Janerik Henriksson/TT

Bengt Ågerup lämnade beskedet i skriftlig form till Stockholms tingsrätt. I formuläret ”Svar på konkursansökan” kryssade han för rutan med ”Jag/bolaget går med på ansökan om att försättas i konkurs”. Handlingen är undertecknad med dagens datum och Verbier, Schweiz.

Bakgrunden till den stora skatteskulden går tillbaka till år 2011 då Bengt Ågerup sålde sitt livsverk Q-Med det schweiziska bolaget Galderma.

Bengt Ågerup skrev ut sig från Sverige 1996 och bosatte sig först i Frankrike och flyttade i slutet av 2011 till Schweiz.

Skatteverket hävdade att hans anknytning till Sverige var så stor att han skattemässigt skulle anses vara bosatt i Sverige vid försäljningen och därmed betala skatt på försäljningen i Sverige.

Bengt Ågerup har hela tiden ansett att han inte ska betala någon skatt i Sverige på försäljningen eftersom han lämnat landet.

Bengt Ågerups bolag Nexttobe är storägare i medicinteknikbolaget Q-linea som är noterat på Stockholmsbörsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets