Fingerprint Cards nästa stora marknad

Fingerprints största marknad i nuläget är den för smartphones. Bolagets sensorer integrerades i totalt 55 telefoner under 2015, att jämföra med två telefoner under 2014. Inför framtiden tror man att nästa stora marknad blir den för smarta betalkort.

Då menar man att folk ska kunna betala med kort utan att ange en PIN-kod utan att identifieringen istället sker med en sensor.

Det sade Fingerprints vd Jörgen Lantto vid Nordnet Live som arrangerades i Stockholm på onsdagen.

Samtidigt uppgav Lantto att sådana smarta betalkort är något som man kan komma att få se redan under 2016.

“Vi arbetar i ett ekosystem tillsammans med andra bolag i hela värdekedjan och tillsammans planerar vi för att smarta kort ska finnas redan i år, någonstans i världen. Om det kommer finnas i Sverige är osäkert, men åtminstone någonstans i världen”, sade Lantto.

Lantto sade dock att smartphones kommer att vara bolagets största intäktskälla under de kommande 2-3 åren. 2018 tror vd:n att nya tillämpningar kommer att ta fart. Där omnämndes de smarta betalkorten, bilar och Internet of Things, också kallat “sakernas internet”.

När Lantto fick frågan om var Fingerprint befinner sig om tio år löd svaret:

“Om tio år är vi fortsatt världsledande och marknaden har vuxit mycket. Vi har breddat vår produktportfölj och tekniken kommer vara så utbredd att man inte ens tänker på den. Lösenord och PIN-koder kommer att vara helt utrotade.”

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.