Nyemission på 300 miljoner i Fingerprint

Teknikbolaget Fingerprint Cards har beslutat att emittera 75 miljoner kronor i nytt hybridkapital och ska genomföra en fullt garanterad företrädesemission om 300 miljoner kronor.
Nyemission på 300 miljoner i Fingerprint - fingerprint-sensor-synaptics-700_binary_6844718.jpg

Åtgärderna sker för att täcka en förväntad överträdelse av obligationskovenant och stärka likviditeten. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen ska genomföras under det fjärde kvartalet.

Fingerprint Cards har säkrat teckningsåtaganden och garantier för emissionen. Bolaget kommer att presentera mer information i närtid.

Bolaget har även emitterat eviga hybridkapitalinstrument till ett sammanlagt belopp om 75 miljoner kronor med en ränta om 17% till Fredrik Lundgren och Wilhelm Risberg. Hybriderna kommer att konverteras till B-aktier före avstämningsdagen i nyemissionen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.