Fingerprint stiger på besked om samutveckling

Fingerprint stiger på besked om samutveckling - fingerprint-sensor-synaptics-700_binary_6844718.jpg

Fingerprint Cards inleder ett samarbete med ST Microelectronics. Fingerprint-aktien steg kraftigt för att sedan falla tillbaka något. Vid 15.40-tiden var kursen upp 4,7 procent.

Bolagen ska tillsammans utveckla en avancerad biometrisk system-på-kort-lösning, BSoC, baserad på teknik för fingeravtrycksigenkänning, som möter marknadens efterfrågan för att förbättra kontaktlös säkerhet och bekvämlighet med betalkort.

Fingerprints T-Shape sensormodul kommer att användas i integrationen för att .ge en nyckelfärdig batterilös säker lösning för bankmarknaden.

Det kontaktlösa betalkortet kommer att vara det första målet enligt avtalet, med avsikt att utvidga till andra marknader som identifiering, hälsa, tillgänglighet och transportkort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets