Fingerprints förre vd åtalas under hösten

Fingerprint Cards förra vd Johan Carlström och en styrelseledamot kommer att åtalas för grovt insiderbrott, enligt Pontus Hamilton som är åklagare vid Ekobrottsmyndigheten (EBM).

Det skriver Dagens Industri i en artikel som ingår torsdagens tidning, vilken publicerades på Di.se under onsdagskvällen.

EBM ska inom kort väcka åtal mot fyra personer för insiderbrott i Fingerprint, där det i tre av fallen rör sig om grova brott.

Förutom de personer som tidigare ingått i ledningen är det ytterligare en person med koppling till bolaget samt en närstående till denne som berörs av det kommande åtalet.

Åklagare Hamilton uppges vara förtegen kring förundersökningen men säger att insidertransaktioner skett vid upprepade tillfällen och att vinsterna på affärerna handlar om miljonbelopp, skriver Dagens Industri.

Johan Carlström delgavs misstanke om insiderbrott, och häktades, i september 2014. Han avgick formellt som vd för Fingerprint Cards i maj 2015.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.