Finska molnbolaget Cloudpermit till salu

Finska riskkapitalbolaget Vaaka Partners letar nu efter en köpare till Cloudpermit. Det finska mjukvarubolaget har vuxit starkt i Nordamerika och nu kan Affärsvärlden avslöja vem som får agera rådgivare till säljsidan.
Finska molnbolaget Cloudpermit till salu - cloudpermit
Finska bolaget Cloudpermit erbjuder en molnbaserad mjukvara som underlättar hantering av bland annat bygglovsansökningar. Foto: Pressbild/Vaaka Partners

Finska mjukvarubolaget Cloudpermit tillhandahåller en plattform som digitaliserar och automatiserar byggansökningar i en molntjänst. Kunderna är främst kommuner och myndigheter.

Riskkapitalbolaget Vaaka Partners köpte Cloudpermit, som då gick under namnet Evolta, från finska datakonsultbolaget Solita år 2018. Nu följer bolaget PE-cykeln och det är dags att leta efter en ny ägare.

Investmentbanken Alantra har fått mandat att agera säljrådgivare och processen för att hitta nya ägare är i ett tidigt skede, enligt Affärsvärldens källor som också pekar ut att en potentiell köpare förmodligen finns på andra sidan Atlanten.

Vaaka Partners har avböjt att kommentera.

Växer i USA

Cloudpermit har kontor i Finland, Kanada och USA. Över 200 kommuner i Finland använder bolagets tjänster MEN den nordamerikanska marknaden har redan vuxit förbi den finska, enligt Vaaka Partners hemsida. Bolaget har ungefär 73 anställda och en omsättning på 12 MEUR, motsvarande 131 MSEK, förra året.

Alantra har inte kunnat nås för en kommentar.

Läs mer:

Afv avslöjar: Ikoniska fotbollsjätten till salu

Afv avslöjar: CVC letar köpare till Uppsalabolag värt 16 miljarder

PE-jätten miljardsatsar på datacenter: ”Norra Sverige är intressant”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets