Fitbit rasar i förhandeln

Träningsarmbands- och smartklockmakaren Fitbit sänkte sin försäljningsprognos för helåret i onsdagskvällens rapport. Aktien föll 16 procent i den amerikanska förhandeln på torsdagen.

Den nya försäljningsprognosen sattes till 1,43 till 1,48 miljarder dollar, från tidigare 1,52 till 1,58 miljarder. Det nya intervallet hamnade därmed under den lägsta förväntade siffran för försäljningsprognosen från Bloomberg, som låg på 1,54 miljarder dollar.

Bakom de sänkta försäljningsutsikterna låg Fitbits nya modell Versa Lite, som inte alls tagits emot av marknaden lika väl som förväntat, enligt rapporten.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här