Fler anonyma Placera-konton kopplade till Sernekes IP-adress

Ännu fler anonyma Placera-konton kopplade till byggbolaget Serneke har uppdagats, skriver Göteborgs-Posten.
Ola Serneke. Foto: Serneke

Enligt GP gäller det åtminstone två andra användare som vid ett flertal gånger har skrivit inlägg med samma IP-signatur som Sernekes första anonyma konto. Båda har skrivit om Serneke i Placeras forum, och argumenterat för att bolagets ljusa framtid.

Aktiespararna har tidigare kritiserat Ola Sernekes agerande och riktar nu åter skarp kritik mot bakgrund av de nya uppgifterna.

”Det är anmärkningsvärt. Det gör att man ställer sig frågan om detta kanske inte varit en isolerad händelse, och om det visar sig vara systematiskt vore det ju väldigt allvarligt”, säger chefsjuristen Sverre Linton till GP.

I förra veckan skrev GP om att ett konto som kopplats till Sernekes VD och storägare Ola Serneke publicerat hundratals inlägg på Avanzas aktieforum Placera. Kontot, med alias Pellucidum, har under mer än tre års tid skrivit om bolagets utveckling, aktiekurs och bemött kritiker.

Ola Serneke medgav dessa inlägg och skrev i ett pressmeddelande att ”alla som känner mig vet att jag brinner för mitt bolag, att det engagerar mig dygnets alla timmar och att jag är väldigt mån om att vårt företag och alla våra anställda behandlas rättvist i alla situationer. Detta är också anledningen till att jag deltagit i diskussioner i nämnda forum.”

På tisdagen meddelade Serneke att advokaten Biörn Riese ska granska Ola Sernekes agerande. Enligt vad GP erfar har även Ekobrottsmyndigheten börjat utreda frågan.