Fler åtalade för insiderbrott

Hittills i år har Ekobrottsmyndigheten väckt åtal i sex fall av misstänkta insiderbrott. Det är fler än under hela förra året.
Ekobrottsmyndigheten
Ekobrottsmyndigheten. Foto: EBM

Ekobrottsmyndigheten har såväl väckt fler åtal och sett fler fällande domar i insidermål än under hela förra året. Det skriver Sveriges Radio Ekot. Hittills i år har Ekobrottsmyndigheten noterat fem fällande domar, jämfört med tre fällande domar i fjol.

Detta sägs dels bero på att det är bättre kvalitet på anmälningarna från Finansinspektionen och från marknadsplatserna. Numera gör Finansinspektionen och börserna en grovsortering innan de anmäler misstänkta insiderbrott, vilket ökar effektiviteten.

Att börsen har gått starkt har också lett till ett större arbetstryck för Ekobrottsmyndigheten. Fler ärenden, där myndigheten ser god chans att kunna bevisa vad som har hänt, kommer in till myndigheten och de ser även en ökning av grova insiderbrott.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets