Fler restriktioner är att vänta i Europa till följd av coronaspridningen

Flera europeiska länder kommer sannolikt att införa fler restriktioner på offentligt liv de kommande dagarna, bedömer analytiker. Antalet dagliga fall av smittade av coronaviruset fortsätter att öka snabbt. Det rapporterar CNBC.
Gräns, Finland
Kravallstaket mellan Haparanda och finska Torneå som sattes upp då Finland stängde gränsen i mitten av mars med anledning av coronapandemin. Foto: Pär Bäckström/ TT
Frankrike rapporterade 10 569 nya fall på söndagen medan Storbritannien hade knappt 4 000 fall på söndagen. Italien hade nära 1 000 nya infekterade medan Tyskland rapporterade 1 345 nya smittdade på söndagen och ytterligare 922 på måndagen.

De dystra siffrorna bidrar också till att tynga Europabörserna på måndagen. De ledande indexen FTSE 100, DAX och CAC 40 har i skrivande stund fallit mellan 3,3 till 3,5 procent.

Europeiska bankaktier faller i storleksordningen 6 procent på måndagen efter anklagelser i helgen om att vissa banker har handlat med misstänkta medel.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets