Fler tror på stigande bostadspriser

SEB:s Boprisindikator vänder upp i februari och stiger med två punkter till 45 (43). Andelen hushåll som tror på stigande priser är upp en enhet medan de är ned en enhet för de som tror på sjunkande respektive oförändrade priser.

Efter dessa ändringar tror nu 53 procent av hushållen på stigande priser, 8 procent på sjunkande priser och 32 procent på oförändrade priser.

”Efter en trevande utveckling runt årsskiftet ser vi nu åter en försiktig uppgång i hushållens boprisförväntningar. Bara 8 procent tror på sjunkande priser och vi får backa nästan 3 år för att hitta en lägre notering. Däremot är det ovanligt många som tror på stillastående priser vilket sannolikt är en återspegling av en svagare konjunktur, högre ränteförväntningar och nyheter om att den faktiska prisutvecklingen just nu är ganska måttlig”, säger SEB:s privatekonom Jens Magnusson.

Hushållens förväntningar på reporäntans nivå om ett år stiger och ligger nu på 0,52 procent, jämfört med 0,46 procent föregående månad.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här