Flybe i konkurs

Lågprisflygbolaget Flybe har försatts i konkurs efter att bokningarna minskat i spåren av coronaviruset. Bolaget skriver på sin hemsida att alla flyg nu står på marken och verksamheten har upphört med omedelbar verkan.

Flybe har haft ekonomiska problem länge och igår skrev Sky News att bolaget förnyat en vädjan till regeringen om akut ekonomiskt stöd. Det sades då finnas risk för en kollaps inom bara några dagar vilket nu alltså är ett faktum.

Regeringen hade tidigare gått med på att stötta Flybe men stödet har dragit ut på tiden efter hård kritik från bolagets konkurrenter. Nu blir det i stället en konkursprocess.

Flybe är ett av Storbritanniens största inhemska flygbolag med 2 000 anställda.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.