Försäljning av Nevs rycker allt närmare

Elbilstillverkaren Nevs rycker allt närmare en försäljning och bolaget har allt mindre att göra med sin krisande ägare, den kinesiska fastighetsjätten Evergrande. ”Vi har konkreta diskussioner med flera intressenter och hoppas få klart i april”, säger Nevs vd Stefan Tilk till Dagens industri, Di.
Försäljning av Nevs rycker allt närmare - NEvs
Foto: Adam Ihse / TT
Evergrande fick nyligen ett försäljningsgodkännande i Kina för sina elbilar under märket Henchi. Nevs var i början med i utvecklingen av bilarna men det arbetet har avslutats.

Enligt Nevs-chefen arbetar bolaget idag med teknik för självkörande mobilitetslösningar och inom det området ser Trollhätte-företaget flera aktörer som vill komma in som finansiärer, både biltillverkare och andra aktörer som är intresserade av branschen. Det är emellertid inte klart huruvida Evergrande vill sälja eller inte.

Evergrande ströp stödet till Nevs under förra året då bolaget hamnade i finansiell kris på grund av sitt gigantiska skuldberg. Nära hälften av personalen på Nevs fick gå och idag arbetar cirka 350 personer på bolaget. Finansieringen löstes akut genom en affär med Koenigsegg.

Det finns förslag på en ny ägarstruktur och bolaget väntar egentligen bara på Evergrande, enligt Tilk.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets