Första AP-Fondens bottenfiske i Swedbank lyckades inte

Första AP-Fondens bottenfiske i Swedbank har gett en negativ avkastning i samband med att merparten av aktierna nu avyttrats. Det skriver Dagens industri med hänvisning till uppdaterad ägarstatistik från Holdings.

Där framgår det att fonden under december 2019 har sålt av 8,5 miljoner aktier för en volymviktad snittkurs på 130 kronor.

Det kan jämföras med nettoköpen på totalt 11,5 miljoner aktier i banken under april, maj och juni när aktien var nedtryckt efter penningtvättsskandalen. Den viktade genomsnittliga köpkursen för aktierna var 142 kronor vilket betyder att Första AP-Fonden sålt med en förlust på 100 miljoner kronor.

Under december sålde fonden också stort i SEB medan största nettoköpen var Investor och Handelsbanken.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här