Första konkursvågen är över

Enligt statistik från Creditsafe var antalet konkurser i juni 568 stycken, vilket är en minskning med tre procent jämfört med samma period föregående år.
Konkurser
Skatteverkets eftersläpning med konkursansökningar påverkar fortfarande något med den första konkursvågen är definitivt över, konstaterar Creditsafe.

Under det första halvåret har 3 689 aktiebolag satts i konkurs och fler än 13 000 anställda har drabbats. Jämfört med samma period 2019 steg antalet konkurser med 13 procent.

De tre värst drabbade branscherna var restaurang och hotell, entreprenörer för bostadshus och andra byggnader samt konsultbyråer.

”Efter drygt tre månaders dramatiska konkurstal är vi tillbaka på mer normala nivåer, detta visar statistik för juni. Många företag har ställt om och anpassat sina verksamheter, flera bolag går fortfarande på sparlåga och överlever med hjälp av statliga stödpaket. Vi vet även att många bolag kommer att vara beroende av det omställningsstöd som annonserats av regeringen”, kommenterar Henrik Jacobsson, vd på Creditsafe.