Fortsätt köp Volvo-sedelpress

ANALYS Volvos anläggningsmaskiner plus eftersatt infrastruktur i forna Sovjet gör återförsäljar- och servicebolaget till en sedelpress.

KÖP Volvokoncernens ben inom anläggningsmaskiner, VCE, viker nu med världskonjunkturen. När det tredje kvartalets ordermässiga svaghetspunkter därtill innefattar Ryssland får det särskild bäring på ett annat svenskt börsbolag, nämligen Ferronordic Machines, som Affärsvärlden gav ett första köpråd i nummer 19/2018.

Det gångna årets expansion har ytterligare stärkt partnerskapet med Volvo. Dels i Ryssland och forna Sovjetunionen (CIS), där VCE-affären adderat regionens näst största marknad Kazakstan samt övertagit den ryska importrätten samt reservdelslagret för VCE. Därtill har Ferronordic investerat i egen rysk fabriksrenovering, som även gynnar bolagets växande affär med Volvo lastvagnar. Dels, lite oväntat, via en kommande affär med Volvo lastvagnar i Tyskland, där Ferronordic erbjudits överta delar av återförsäljnings- och servicenätet från 2020 på till synes attraktiva villkor.

Vikande världskonjunktur kan göra 2020 till ett motigt mellanår och det saknas inte operationella risker i Ryssland och forna Sovjet. CIS-regionens eftersatta infrastruktur plus råvaruskatter, en sedelpresslik affär och låg värdering kompenserar dock mer än väl. Affärsvärlden upprepar köp för Ferronordic och höjer riktkursen till 210 kronor (ev/ebit 10 för 2021).

Det här är en sammanfattning av aktierådet Billigt Volvoäventyr i öst. Prenumeranter kan logga in och läsa hela artikeln här.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här