Förvaltare: Inte längre ett björnmarknadsrally

Fondförvaltare än mer optimistiska till börsutvecklingen än de varit sedan februari, visar Bank of Americas senaste fondförvaltarundersökning.
wall street
Foto: Michael Probst/TT, Richard Drew/TT

Hopp om ett coronavaccin och förhållandevis stark ekonomisk data har fått fondförvaltarna att bli allt mer optimistiska om den kommande börsutvecklingen. Det skriver Reuters.

I BofA:s augustiundersökning svarade 46 procent av förvaltarna att det är en tjurmarknad. Motsvarande siffra för juliundersöningen var 40 procent. Av de 181 deltagande i enkäten svarade också 79 procent att de tror att ekonomin kommer att stärkas. Det är den starkaste siffran sedan december 2009.

De globala börsmarknadsindexen har också sett en rekyl på över 50 procent sedan börsfallet i mars. BofA noterar att investerarna främst har föredragit amerikanska tillväxtaktier, men att även europeiska aktier och tillväxtmarknadsaktier, som har kommit på efterkälken efter tekniktunga amerikanska aktier, börjar tilldra sig uppmärksamhet.

Trängselfaktorn är också, för fjärde månaden i rad, som störst i amerikanska teknikaktier.

En rädsla för en andra smittovåg existerar dock fortfarande hos investerarna och detta ses som den största risken mot en fortsatt börsuppgång.