Förvaltare: ”Investerare kommer titta extra på Balder och Hufvudstaden”

Fastighetsbolag med relativt sett låg skuldsättning, som inte är beroende av obligationsmarknaden, kan bli intressanta för investerare i höst. Det tror Swedbanks kapitalförvaltare Oskar Blakstvedt.
Förvaltare: ”Investerare kommer titta extra på Balder och Hufvudstaden” - Balder
Foto: Balder

Fastigheter är en sektor där många förvaltare och banker är underviktade, enligt Oskar Blakstvedt, kapitalförvaltare på Swedbank.

”Fastigheter en sektor där andra förvaltare och banker fortsatt är underviktade. Många sitter och funderar på när räntorna kommer att börja falla och hur man i så fall skall positionera sig efter det”, säger han till Aktiellt.

Swedbanks ränteprognos är att amerikanska centralbanken Fed är klar med sina räntehöjningar, och att Riksbanken har två höjningar kvar.

”Med det sagt och med tanke på att en allmän tumregel är att börsen ligger ett halvår före ’verkligheten’ så börjar det onekligen att närma sig att titta på fastigheter”, säger Blakstvedt.

Han tror att investerarna kommer att titta på bolag som är lägre skuldsatta, inte behöver obligationsmarknaden som källa till finansiering och som äger fastigheter som är attraktiva.

”HufvudstadenBalder eller Wallenstam är bolag som jag tror att investerarna kommer att titta lite extra på”, säger han till Aktiellt.

Vill du veta hur det går för fastighetsbolagen på Stockholmsbörsen, så hittar du alltid dagens vinnare och förlorare på Affärsvärldens sida Börsen idag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets