Fredagens nya köpråd – “dagligvarujätten bra positionerad”

SEB vänder från ett sälj- till ett köpråd för dagligvarubolaget och en nätmäklare höjs till köp av ABG.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Ica till köp från sälj. Riktkursen höjs till 520 från 380 kronor. Det framgår av en analys.

“Vi går från sälj till köp då två av de främsta argumenten bakom vår tidigare syn, ökad konkurrens och inbromsande matprisinflation, inte längre verkar hålla för i år. Vi tycker Ica ser särskilt bra positionerat ut tack vare sin uteblivna exponering mot restauranger och en stark närvaro på svenska semesterorter”, skriver SEB.

Ica-aktien stängde på 428:60 kronor på torsdagen.

SEB Equities höjer även sin rekommendation för Avanza till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 90 från 97 kronor.

Det framgår av en analys med titeln “Q1 will be great, but…”.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Avanza till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 98 kronor. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 81:85 kronor på torsdagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Dometic till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 42 från 80 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 37:92 kronor på torsdagen och aktien har fallit med 60 procent sedan årsskiftet.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Wihlborgs till behåll från sälj. Det framgår av en analys.

Pareto Securities sänker riktkursen för Evolution Gaming till 410 kronor från 440 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Gränges till 55 kronor från 97 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 48:50 kronor på torsdagen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.