FT: Big tech-vinster 30% bättre än väntat

Apple, Alphabet (Google) och Microsofts sammanlagda vinst var 56,8 miljarder dollar andra kvartalet. Det var nästan dubbelt så mycket som året innan och 30% mer än Wall Street hade förutspått, skriver Financial Times.
FT: Big tech-vinster 30% bättre än väntat - google-700_binary_6964334.jpg

Financial Times konstaterar att Big Tech-vinsterna fortsätter öka även i en miljö där coronaviruspandemin börjar släppa greppet om ekonomin. Pandemin lyfte vinsterna i de största teknikföretagen förra året. Det kan ses som en indikation på att skiftet till digitala tjänster under pandemin är här för att stanna. Big Tech tillhörde de mest motståndskraftiga företagen under pandemin och tillhör nu de som går bäst när tillväxten i ekonomin ökar.

Apple, Alphabet (Google) och Microsoft sammanlagda vinst var 56,8 miljarder dollar andra kvartalet. Det var nästan dubbelt så mycket som året innan och 30% mer än Wall Street hade förutspått, skriver FT.

Siffrorna är  ”helt fantastiska”, säger Jim Tierney, portföljförvaltare på AllianceBernstein till FT.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco