FTC attackerar på nytt Facebook – kräver försäljning av Instagram och Whatsapp

Amerikanska myndigheten Federal Trade Commission, FTC, anklagar återigen Facebook för att ha monopol över personligt nätverkande och vill att bolaget omstrukturerar sig eller säljer av tillgångar. Det framgår av en reviderad stämning efter att den föregående avvisats av en federal domare, skriver New York Post.
Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg.
Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg. Foto: Andrew Harnik

FTC:s krav på tillgångsförsäljningar inkluderar Instagram och Whatsapp, vilka uppges hjälpa bolaget att krossa konkurrensen.

FTC anser att Facebook har haft monopol sedan 2011 och har denna gång varit mer utförliga i sin attack mot bolaget. Den tidigare stämningen avvisades i juni efter att domaren tyckt att den varit vag och för spekulativ i sina argument.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.