Fyra köpråd från Börsveckan

I årets första nummer av Börsveckan rekommenderas köp av Byggmax, Svedbergs, Coor och Cibus. För Clas Ohlson och Billerud Korsnäs är råden avvakta.

Byggmax ökenvandring efter fiaskoförvärvet av Skånska Byggvaror är till stor del över och till p/e 10 och en förmodad återupptagen utdelning kan aktien bli en vinnare igen, tror Börsveckan som räknar med en tillväxt på 3 procent och en ebita-marginal som stiger till 5,3 procent under 2020.

Badrumsmöbelbolaget Svedbergs har haft det motigt på börsen men det tredje kvartalet var dock något av en vändpunkt med en tillväxt på 5 procent, menar Börsveckan som också anser att den förväntade utdelningen utgör en slags kudde på nedsidan.

Coor, nordisk leverantör av tjänster inom facility managemant, kombinerar en hög direktavkastning med en relativt låg verksamhetsrisk. Addera dessutom möjligheten till värdeskapande förvärv så blir det en fin uppsida i aktien, skriver Börsveckan som ser framför sig en vinsttillväxt på över 20 procent under 2020-2021.

Det finska fastighetsbolaget Cibus aktie lockar med hög utdelning och trygga intäkter.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här