G4S lyfter Securitas

Stockholmsbörsen rörde sig uppåt på onsdagen, i likhet med flera av de större Europabörserna.

Den svenska vårbudgeten satte inte något större avtryck i börsutvecklingen, landets BNP väntas öka 1,6 procent i år och 1,6 procent nästa år, enligt regeringens prognoser.

De flesta sektorer låg på plus med särskilt god utveckling för råvaror och telekom, och en klar majoritet av aktierna i OMXS30-indexet steg.

Omkring klockan 14.15 hade Stockholmsbörsens OMXS30-index klättrat 0,5 procent till 1.625 och aktier för 6,1 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen.

Bäst inom storbolagsindexet var Getinge med en uppgång på 3,4 procent, men även Boliden och Telia steg med över 1 procent.

Securitas rival G4S rusade 22 procent sedan kanadensiska Gardaworld bekräftat att det överväger att lägga ett kontantbud på G4S. Evening Standard skrev tidigare på onsdagen att källor angett en prislapp på runt 3 miljarder pund för G4S. Nyheten bidrog till att dra upp Securitas, som handlades 2,6 procent högre.

Volvo stärktes 0,8 procent. Aktien har fått en höjd riktkurs av Nordea, 185 kronor mot tidigare 175, och en upprepad köprekommendation.

Svagast i OMXS30 var för dagen Autoliv, som tappade 0,4 procent.

IT-återförsäljaren Dustin rapporterade för räkenskapsårets andra kvartal en justerad ebita-marginal som sjönk till 4,8 procent, från 5,3 procent motsvarande period i fjol, bland annat till följd av mixeffekter. Aktien, som handlats upp ganska kraftigt sedan årsskiftet, backade 1,9 procent.

Satellitbolaget Ovzon avancerade 12 procent. Bolaget har tecknat ett flerårigt avtal med Intelsat där det totala ordervärdet är cirka 520 miljoner kronor.

“I och med det här finns det en potential för oss att växa den nuvarande affären”, säger Ovzons vd Per Wahlberg till Nyhetsbyrån Direkt.

Ljudboksbolaget Storytel tappade 3,2 procent. Oenighet om ersättningsnivåer gör att Bonnierförlagen för närvarande inte släpper nya titlar till Storytel. Bland annat går Storytel miste om deckarförfattarinnan Camilla Läckbergs senaste bok.

RLS Global handlades upp drygt 32 procent. Bolaget, som har familjen Lundin i ägarlistan, har fått ett CE-godkännande av Lloyd’s Register för sårvårdsprodukten Chlorasolv.

Epiroc var ned 0,9 procent efter att ha fått en rekommendationssänkning från Morgan Stanley, jämvikt från tidigare övervikt.

First North-listade spelutvecklaren MAG Interactive tappade 5,8 procent efter att ha redovisat en försäljningsminskning på 30 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Även Sedana Medical backade, med 4,4 procent. Bolaget har träffat amerikanska FDA och slutsatsen är, enligt Pareto Securities, att en USA-lansering ligger längre fram i tiden än tidigare planerat.

Bränsleteknikföretaget Triboron, med kända namn som Carl-Henric Svanberg och Hans Stråberg på ägarlistan, har stigit kraftigt sedan måndagens debut på First North men på onsdagen vände aktien nedåt. Triboron föll 14,8 procent till 17:90 kronor, men ligger trots det mer än 100 procent över teckningskursen 8:80 kronor i den emission som gjordes inför listningen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här