Getinge förvärvar tillverkare av förbrukningsvaror

Medicinteknikbolaget Getinge förvärvar 100 procent av Quadralene, en global tillverkare av förbrukningsvaror likt rengörings- och desinfektionsmedel som används inom tand- och sjukvård. Verksamheten omsätter 75 miljoner kronor årligen och kommer att ingå i Infection Control inom affärsområdet Surgical Workflows. Det framgår av ett pressmeddelande.
Getinge förvärvar tillverkare av förbrukningsvaror - pengar-sedlar-700_binary_6961902.jpg
Quadralene grundades 1930 och utvecklar, tillverkar och levererar produkter för rengöring och desinfektion till kunder på den globala marknaden. 75% av intäkterna kommer från produkter till tand- och sjukvård. Getinge är bolagets största kund och svarar för drygt 40% av omsättningen.

Värdet av den globala marknaden beräknas uppgå till 4,8 miljarder kronor med en förväntad tillväxttakt på 5% per år. Quadralene har sitt huvudkontor i Derby, Storbritannien och har 30 anställda.

Getinge förvärvar 100% av aktierna i Quadralene för 196 miljoner kronor, motsvarande 17 miljoner brittiska pund, kontant och en potentiell prestationsbaserad betalning om 27 miljoner kronor, motsvarnade 2,3 miljoner brittiska pund. Getinge förväntar sig inte några materiella integrationskostnade

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.