GHP tappar avtal i Förenade Arabemiraten – men står fast vid tillväxt- och marginalmål

Sjukvårdsbolaget GHP Specialty Care tappar sitt avtal om drift av flera sjukhus i Förenade Arabemiraten i början av 2022. Vilken effekt det får på resultatet uppges inte men bolaget står fast vid övergripande tillväxt- och marginalmål.
GHP tappar avtal i Förenade Arabemiraten – men står fast vid tillväxt- och marginalmål - GHP
GHP Specialty Care är en vårdkoncern med verksamhet i Norden. Bolaget bedriver även managementavtal i Förenade Arabemiraten och Kuwait.
Uppdragsgivaren Pure Health har meddelat att man kommer att konsolidera driften av de fyra sjukhusen i de norra delstaterna och att GHP:s avtal sägs upp med effekt den 6 januari nästa år. GHP får full ersättning fram till överlämnandet av sjukhusen och avvecklingskostnaderna förväntas vara begränsade.

Som en konsekvens av det avslutade kontraktet kommer GHP att accelerera det strategiska alternativet att hitta en partner och kompletterande ägare till sitt projekt i Saudiarabien med avsikt att över tid dekonsolidera sitt ägande.

“När GHP på detta sätt har anpassat sina kostnader och sitt ägande skulle GHP Internationals EBIT-resultat kunna vara på nästan samma nivå som 2020”, skriver bolaget.

I ett kompletterande pressmeddelande framgår att GHP står fast vid sina övergripande mål att genomsnittligt över en treårsperiod uppnå en organisk tillväxt på 15 procent per år och en ebit-marginal på minst 7 procent.

“Att vårt avtal i Förenade Arabemiraten avslutas nästa år påverkar inte vår målsättning med hög tillväxt och stärkta resultatmarginaler”, säger GHP:s vd Daniel Öhman.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.