Gruvbolag fryser vd-lönen

Den brittiska gruvjätten Rio Tinto fryser samtliga löner för 2016, från vd och nedåt, skriver Bloomberg.

Sam Walsh, vd för London-baserade Rio Tinto som är noterat på den australiensiska börsen, har skickat ut ett mejl till de anställda där han meddelar att bolaget fryser samtliga löner för innevarande år. Beslutet innefattar även hans egen vd-lön, skriver Bloomberg.

Orsaken bakom de frysta lönerna uppges vara de låga råvarupriserna och att bolaget inte ser någon ljusning den närmaste tiden. Bloombergs råvaruindex, där 22 av de största råvarorna ingår, föll på tisdagen till den lägsta nivån sedan 1991.

”Pressen som detta sätter på vår industri är betydande och det är tuffa tider i hela branschen”, skriver Sam Walsh i sitt mejl som Bloomberg tagit del av.

Rio Tinto-aktien har fallit runt 30 procent under de senaste tolv månaderna.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.