Gunnebo rusar med 13 procent på börsen

Säkerhetsbolaget Gunnebo rusar idag med drygt 13 procent på börsen utan några nyheter från bolaget.
Gunnebo rusar med 13 procent på börsen - aktier-zoom-700_binary_6955147.jpg
Den senaste nyheten var i tisdags kväll när Gunnebo gick ut med att man anmält en organiserad IT-attack mot bolagets servrar, något som anmälts till Säpo.

”Vi kan enbart spekulera i vad målet med attacken var, men då det inte kan uteslutas att det rör sig om ett försök till industrispionage har det varit viktigt att följa regelverket och vi har därför idag, anmält det inträffade till Säpo”, uppgav vd och koncernchef Stefan Syrén vid tillfället.

Erik Pensers mäklarchef Oskar Ekman har i Di tv pekat ut Gunnebo som en köpvärd aktie. Då aktien fallit med 30 procent sedan årsskiftet ser han läge för bottenfiske.

”Det är ett lågt värderat företag, mycket köpvärt enligt vår analys. Sedan är det en coronaansatt affär, så jag förstår om det inte lyfter just nu”, uppgav Ekman.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets